Gewoontes voor een ontspannen leven

Herken jij de volgende symptomen? Een bonzende hartslag, ademnood en klamme handen? Slecht slapen en vroeg wakker worden? Begint zodra jij je ogen open doet alles in je hoofd meteen te draaien?  Tijd om je meer te gaan ontspannen!

Geef je lichaam ’s morgens de tijd om wakker te worden. Blijf nog even in bed liggen en haal een paar keer diep adem. Denk dan aan alle dingen waar je dankbaar voor bent. Dit geeft een rustig gevoel en de juiste energie om de dag zonnig tegemoet te gaan.

Word actief, ga meer bewegen! Beweging is een goede manier van ontspannen en vaak kan je zo je frustraties en boosheid loslaten terwijl je dat doet. Zoek je vrede en rust, probeer dan een rustige sport te doen – Tai Chi of yoga zijn goede ontspannende sporten. In de natuur wandelen en luisteren naar het fluiten van de vogels is ook goed om te doen. Word luier – doe meer van wat je gelukkig maakt en je zult zien dat je meer ontspannen door het leven gaat.

Neem niet te veel hooi op je vork. Het klinkt simpel en eigenlijk is het dat ook. Het beste wat je kan doen voor een ontspannen leven is niet te veel in één keer willen doen. Houd het bij één iets. Doe nu meteen datgene dat je nu in je gedachten blijft lastigvallen. De badkamer poetsen, het eten klaarmaken, op het internet zoeken naar een nieuwe job. Focus je op dat ene ding. Wat het ook is, doe het nu, en als dat gedaan is, kan je verder naar het volgende. Terwijl je dat ene ding aan het doen bent, negeer alle andere afleidingen – je telefoon, de radio etc. en weersta aan de drang om plots met iets anders te starten voor je dat eerste hebt afgewerkt.

Ben je te toegewijd? Neem eens een kijkje in je agenda en alles wat je er in probeert te zetten. Leer nee zeggen tegen dingen die voor jou geen nut hebben en dingen die je niet leuk vindt. Als iemand iets van je vraagt zeg niet meteen ja, maar zeg: ik kom er later op terug. Dit geeft je de kans om voor jezelf te beslissen of je iets gaat doen of toch niet. Maak een planning die jezelf toelaat te werken, te zorgen voor je huishouden en jezelf en die je ook tijd geeft voor plezier en ontspanning.

Pin It on Pinterest

Share This