Aangezien het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten kun je door het masseren van de reflexzones op de voeten de gezondheid, de vitaliteit en het welbevinden stimuleren. Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Daarvoor zijn een aantal verklaringen te geven.

Volgens de Chinese geneeskunde lopen er in de voeten energiebanen. De Chinezen noemen deze banen meridianen. Deze meridianen vervoeren energie door het hele lichaam en verbinden het hele lichaam met elkaar. Je zou het kunnen vergelijken met kanalen waar water doorheen stroomt. Komt er in een van de kanalen een blokkade doordat er bijvoorbeeld te veel stenen in liggen, dan kan dat kanaal niet meer goed doorstromen en ontstaan er problemen. Zo is dat ook in het lichaam. Stroomt een meridiaan niet goed door, dan ontstaat er ziekte en/of pijn in het lichaam. Je kunt je voeten vergelijken met een soort besturingssysteem. Gevoelige punten wijzen op een blokkade, wat wil zeggen dat het bijbehorende orgaan, spier of weefsel minder goed functioneert dan het zou kunnen.

Door middel van een  reflexzone massage geeft de voetreflex therapeut  via het zenuwstelsel en het meridiaanstelsel instructies aan het lichaam om zichzelf te herstellen. Dit noemen we het stimuleren van het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Door stimulering van het zelfgenezend vermogen herstelt het lichaam zich en voel jij je vitaler, fitter en meer ontspannen.

Boven alles heeft voetreflex massage een ontspannende werking, waardoor spieren ontspannen, jijzelf tot rust komt en stopt met piekeren en zorgen maken. Stress put het lichaam uit en leidt tot klachten. Een voetreflex massage op zich is door zijn ontspannende werking altijd een genot voor lichaam en geest. Voetreflex therapie kan bij zeer veel verschillende klachten verlichting brengen of zelfs de klachten laten verdwijnen. Echter is het geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.

Pin It on Pinterest

Share This